Ange ett värde

Underhåll

"Med specialiserade och certifierade tekniker och välutrustade verkstäder i Europa och Nordamerika erbjuder TIP förstklassigt underhåll och reparationer."

Vår mångåriga erfarenhet av underhåll av trailers utgör en solid bas med omfattande expertis för det underhåll och den service vi tillhandahåller. Vi har rutiner och utbildade tekniker på plats för att utföra snabb planerad och akut service. Våra certifierade mekaniker ger utmärkt underhåll, oavsett om det görs i en av TIP's många verkstäder eller på plats via vår ständigt växande vagnpark av mobila serviceenheter.

Ange ett värde
Ange ett värde
Ange ett värde
Ange ett värde
Ange ett värde
Fyll i en giltig emailadress
Fyll i ett giltigt nummer, max 13 tecken
Ange ett värde
 • Boka möte online
 • Använd vår hämtservice
 • Från fullserviceavtal till engångsreparationer

Mångåriga erfarenhet

Vår mångåriga erfarenhet av underhåll av trailers utgör en solid bas med omfattande expertis för det underhåll och den service vi tillhandahåller. Vi har rutiner och utbildade tekniker på plats för att utföra snabb planerad och akut service. Våra certifierade trailertekniker och förstklassiga mekaniker ger utmärkt underhåll, oavsett om de görs i en av TIP:s många verkstäder eller på plats via vår ständigt växande vagnpark av mobila serviceenheter.

Det ar när problem uppstår och ni har behov av assistans som TIP kan hjälpa er snabbt och organiserat.

Transparent och flexibel

TIP erbjuder dig som kund en rad olika tjänster for att optimera din flotta och reducera dina kostnader.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert behov och erbjuder service och reparationer på alla trailertyper.

Om så önskas kan fakturering av underhållskontrakt inkluderas i månatliga fakturor med fullt specificerade arbetsordrar för att förenkla administrativt arbete och kostnader. Underhållskostnad kan även ske enligt överenskommet avtal.

Trailerrenovering

TIP's mekaniker tar er gamla, slitna trailer och förlänger dess användbara livstid med en helrenovering. Fråga oss hur.

Fördelarna med vårt underhåll och vår reparationsservice:

 • Fasta timpriser
 • Fasta priser på reparationer
 • Fasta priser på reservdelar
 • Besiktning
 • Regelbundna kontroller och inspektioner av utrustningens bromsar, axlar och chassis baserat på tillverkarens rekommendationer och förväntad årlig körsträcka
 • Hantering av underhåll och reparationer
 • Däckunderhåll
 • Vägassistans
 • Hantering av skadereparationer
 • Service av kylaggregat
 • Service av baklyft

Leasing

TIP leasar ut ett brett urval av trailers med flexibla finansieringsalternativ. Med vår omfattande vagnpark av trailers, tankbilar och specialutrustning, är vi ett av de största leasingföretagen av transportutrustning i Europa och Kanada.

Hyra

TIP erbjuder en flexibel hyreslösning till ett konkurrenskraftigt pris för alla behov av transportmedel. Vi kan erbjuda er trailers for omgående uthyrning.

Trailer rådgivare

TIP erbjuder rådgivning som hjälper er att optimera driften av er flotta.

Vår rådgivning baseras på år av praktisk erfarenhet, en viktig databas för branschens riktlinjer och beprövad metodik. Med ett team av experter som arbetar nära er, kan vi åstadkomma önskat resultat inom en överenskommen tidsram.

Vägassistans

TIP erbjuder en omfattande service vid maskinhaveri på er transportutrustning i Europa och Nordamerika, med support dygnet runt, 365 dagar per år. Med tillgänglighet av support på 18 språk, har hängivna och certifierade tekniker möjlighet att ge vägassistans som får era förare tillbaka på vägen så fort det är möjligt!

Vilken typ av underhåll tillhandahåller ni?

Vi erbjuder en rad tjänster som förbättrar prestationen hos er vagnpark, samt minskar driftskostnader och gör er verksamhet mer rörlig och lönande. Utöver underhåll sköter vi också reparation av skador på er trailer.

Kan ni reparera min utrustning på plats?

Ja, vi har en full uppsättning av mobila serviceenheter för att göra service på plats.

Vad är kostnaden för TIP:s underhållsservice?

Tala om för oss vad du behöver så skickar vi en offert.

Jag vill boka en tid för att reparera min trailer.

Boka en tid på någon av våra verkstäder.

Jag har en av mina egna trailers som ska repareras. Kan jag göra det på TIP:s verkstäder?

Ja, boka en tid på någon av våra verkstäder.

Får jag ett servicemeddelande om jag leasar trailers av TIP?

Ja, du får servicemeddelanden, om du inte har valt att själv ansvara för servicen.

Är det möjligt att få vägassistans på egen utrustning?

Vägassistans ingår i de flesta av våra hyres-, leasing- och underhållsavtal. Om du bara vill ha ett vägassistansavtal utan underhåll för din egna vagnpark, är även det möjligt. Var god kontakta oss för en anpassad offert.

Var kan jag hitta TIP:s verkstäder?

Vi har mer än 80 verkstäder runt om i Europa. Du kan hitta platserna nära dig på vår platskarta, eller så kan du boka en tid för underhåll på en av våra verkstäder.

Vilka öppettider har verkstäderna?

För att hitta öppettiderna på våra verkstäder använder du vår platskarta.

Vad ingår i avtalet för full service?

Full service innefattar service, däckbyte, byte av axlar och bromsdelar, byte av kyldelar, byte av andra delar, vägassistans och reparationer.

Vilken typ av däckfabrikat använder ni?

Vår utvalda leverantör är Goodyear. Utöver det har vi ett stort urval av andra däckmärken.

Hur lång tid tar det att utföra service på en trailer?

Vi strävar efter att ha din utrustning klar för hämtning inom en arbetsdag.  Detta gäller om där inte är några omfattande skador som ska åtgärdas.

Säljer ni reservdelar?

Det gör vi på alla våra verkstäder förutom i Storbritannien.

Reparerar ni lastbilar?

Ja, vi har utbildade mekaniker i alla regioner. Vi har reparationsservice av lastbilar över hela Storbritannien, Norden och Centraleuropa såväl som i Maasdijk, Breda, Tiel, Amsterdam och Ommen i Benelux-länderna.

Har ni bromstest?

Ja. Vi har den servicen i alla verkstäder i Storbritannien, Benelux-länderna, Centraleuropa och på de flesta platser i Norden (Aarhus, Taastrup, Hirtshals, Helsingborg, Oslo, Stavanger, Kerava, Hamina, Jyvaskyla)

Utför ni svetsning av aluminium?

Ja. Vi har denna service i alla TIP:s verkstäder i Benelux-länderna och Centraleuropa, såväl som i Norden (förutom Aarhus) samt även i filialen Simonswood i Storbritannien.

Har ni tvättstationer?

Ja, de flesta av våra verkstäder har tvättlokaler.

Kan ni byta däck på mina fordon?

Ja, i Storbritannien och Norden finns vår däckpartner nära våra verkstäder, i Benelux-länderna har vi denna service i Waalhaven, Venlo och Botlek, i Centraleuropa har vi den i Halle och Rheda-Wiedenbrück.

Jag skulle vilja ha underhåll av däck på min ADR-utrustning. Är det möjligt?

Ja, i Storbritannien och Norden finns vår däckpartner nära våra verkstäder, i Benelux-länderna har vi denna service i Waalhaven, Venlo och Botlek, i Centraleuropa har vi den i Halle och Rheda-Wiedenbrück

Utför ni underhåll av kylbilar?

Ja, vår kylpartner ligger nära alla våra verkstäder i Storbritannien och Benelux. I Norden har vi denna service på följande platser: Padborg, Taulov, Taastrup, Hirtshals, Helsingborg, Jönköping, Göteborg, Säve, Oslo, Vestby, Stavanger. Vi har inte denna service i Centraleuropa.

Lastbilar

TIP erbjuder nu leasing och uthyrning av lastbilar. Vi har samarbetsavtal med de flesta större lastbilstillverkare och har därför ett brett produktutbud!Kontakta oss och ta reda på mer om hur vi kan hjälpa dig.

Gardintrailer

En gardintrailer är den vanligaste typen av släpvagnar. Den har flexibla sidor (gardiner) och passar nästan alla transporter.

Thermotrailer

En thermotrailer är en isolerad låda som är utrustad med en temperaturkontrollanordning.

Tanktrailer

En tanksläp/-trailer är ett vägfordon som kan bära vätskor eller pulver.

Chassi

Ett containerchassi är en trailerram som kan bära behållare.

Dolly

En dolly är den optimala enheten för att skapa 25,25 meters kombinationer till största flexibilitet

Skåptrailer

Ett skåp är en av de vanligaste släpvagnarna inom vägtransportindustrin. Det är en säker lösning för transport av värdefull eller känslig last.

Växelflak thermotrailer

En byte av växelflaksfrys är en utbytbar fraktbehållare med en temperaturkontrollanordning som enkelt kan separeras från bäraren.

Växelflak gardintrailer

En växelflak gardintrailer är en utbytbar fraktbehållare med flexibla sidor (gardiner) som enkelt kan separeras från bäraren.

Växelflak stål

Ett växelflak är en utbytbar fraktbehållare som lätt kan separeras från bäraren.

Växelflak tilt

En byte av kupé är en utbytbar fraktbehållare, med flexibla sidor (gardiner), som enkelt kan separeras från bäraren.