Ange ett värde
Tillbaka

TIP i färd med att förvärva PEMA som en del av sin internationella tillväxt och strategi för diversifiering

                                                 

AMSTERDAM, 2019 – TIP Trailer Services, ett portföljföretag inom I Squared Capital och ledande leverantör av leasing, uthyrning, underhåll och reparation av trailrar i Europa och Kanada, har tecknat ett avtal om förvärv av PEMA från Société Générale. PEMA är ett kommersiellt fordonsleasing- och uthyrningsföretag som erbjuder tjänster i Belgien, Tjeckien, Danmark, Tyskland, Polen, Sverige och Schweiz, stärker främst TIP:s geografiska avtryck i Tyskland och hjälper företaget att komma in på den Schweiziska marknaden.

Detta är ett spännande steg i vår väg till tillväxt och diversifiering, då vi fortsätter att bygga upp en starkare plattform för TIP till förmån för våra kunder, delägare och intressenter,” sade Adil Rahmathulla, styrelseordförande i TIP Trailer Services styrelse och delägare i I Squared Capital. ”Genom förvärvet av PEMA får TIP skalfördelar och geografisk diversifiering  med en starkare ställning i Tyskland. Vi fortsätter att söka tillfällen att expandera plattformen, inklusive specialutrustning samtidigt som etablerade affärserbjudanden och servicenivåer bibehålls.”

De båda bolagen kommer att ha närmare 89 000 trailrar och lastbilar samt över 100 verkstäder, vilket blir det största verkstadsnätverket i Europa och Kanada med lösningar på det mesta inom en variation av kommersiella fordonsutrustningar,” kommenterade Bob Fast, koncernchef för TIP Trailer Services. ”Våra kunder kommer att få en heltäckande servicepartner i Europa och Kanada vilket förenklar skötseln av fordonsparken så att de kan fokusera på kärnverksamheten med TIP:s starka tillförlitlighet och kundservice.”

TIP och PEMA är båda serviceinriktade företag med lång erfarenhet inom transport och logistik i Europa med stöd för kunders behov under trailrarnas och lastbilarnas hela livslängd. PEMA har en modern och skiftande lastbilspark, med kvalitetsfordon och trailrar från ledande varumärken såsom Krone, MAN, Schmitz och Volvo. Sedan 2008 har PEMA varit en del av GEFA Group, den finansiella grenen  för utrustning i den franska bankgruppen Société Générale. Société Générale Equipment Finance har 100 procent av andelarna i PEMA group via sitt tyska dotterbolag GEFA Bank.

Avslut förväntas ske inom de kommande månaderna i väntan på sedvanliga godkännanden.

Om TIP Trailer Services
TIP Trailer Services är en leverantör av utrustningsservice, specialiserad inom leasing, uthyrning, underhåll och reparation av trailrar, såväl som andra värdehöjande tjänster till transport- och logistikkunder inom Europa och Kanada. Företaget har en av de största och mest skiftande vagnparkerna för uthyrning och leasing av trailrar med över 70 000 enheter. Huvudkontoret ligger i Amsterdam. TIP har över 2 000 anställda och tillhandahåller service till sina kunder från 98 orter spridda över 17 länder i Europa och Kanada.

Om PEMA
PEMA, som grundades 1976 är ett kommersiellt fordonsleasing- och uthyrningsföretag, är specialiserad på lastbilar och trailrar och har idag omkring 440 anställda. PEMA har en varierad vagnpark med över 19 000 enheter, med ett brett urval av ledande märken såsom Schmitz Cargobull, Krone och Kögel (trailrar) samt DAF, Volvo, MAN, Mercedes och Renault (lastbilar). PEMA verkar på 18 orter i norra och centrala Europa inklusive fyra egna verkstäder.

Om I Squared Capital
I Squared Capital är en oberoende global förvaltare av investeringar i infrastruktur som fokuserar på energi, användbarhet, telecom, transport och social infrastruktur i Amerika, Europa och Asien. Företaget har kontor i Hong Kong, Houston, London, Miami, New Delhi, New York och Singapore.

Mediekontakt

För I Squared Capital
Andreas Moon
VD och chef för förbindelser med investerare
+1 (786) 693-5799
andreas.moon@isquaredcapital.com

For TIP Europe
Marc Aandeweg
Vice President Sales & Marketing
+31 (20) 504 - 1767
tipeurope@klenkhoursch.de

2019/07/29

Dela denna nyhetsartikel

TIP Updates

Receive important TIP updates!

Fill in the field below with your email to receive latest information from TIP in the future

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att TIP behandlar min information enligt TIP's sekretesspolicy.

Relaterade nyheter

"FleetRadar™ is updated to provide users with their invoice infor..."

FleetRadar™, TIP’s ‘one-stop’ portal for accessing information on TIP hired or maintained fleet, ...

2022/04/20

"Managing your trailer performance through relevant maintenance sol..."

Irrespective of whether you operate a large or a small fleet of trailers, maintaining the roadworthiness ...

2022/04/07

"Benefit from TIP’s international network"

Whenever, wherever, we've got you!

2022/02/22