Ange ett värde
Tillbaka

TIP erbjuder nu också leasing av slamsugare

I slutet av 2017 lanserade TIP leasing och uthyrning av tanktrailers på den nordiska marknaden. Expansionen av verksamheten grundade sig på TIP:s tidigare investeringar på marknaden för tanktrailers, inklusive förvärvet av Nordic Tanks eftermarknadsavdelning i Finland. När uthyrning av tanktrailers var ett relativt nytt affärsområde i Norden var det inget nytt för TIP, som har många års framgång i detta segment i stora delar av Europa. "Vi har ett dedikerat team för uthyrning och underhåll av tanktrailers, eftersom denna utrustning är mer komplex med många olika krav", säger Christian Hatting Petersen, vice President, TIP Nordic och fortsätter: "Vi har en av de största flottorna med brett utbud av tanktrailers i Europa. Förutom leasing, uthyrning, service och underhåll erbjuder vi även Sale & leaseback, där vi köper kundens nuvarande flotta med tanktrailers och sedan hyr ut enheterna igen till kunden. Allt skräddarsytt efter kundens behov."

Slamsugare finns tillgängliga till uthyrning och leasing

TIP har nu också lagt till slamsugare i produktportföljen. "Vi har länge varit intresserade av att komma in på marknaden för slamsugare, eftersom vi ser det som ett extremt intressant område som kompletterar vårt nuvarande utbud av tanktrailers", säger Peter Lundsbjerg, försäljningschef Tankers, TIP Nordic. För närvarande har TIP slamsugare från Capelotto och Hvidtved Larsen A/S redo för uthyrning i Danmark, Sverige och Norge. "Traditionellt sett har kunder på den här marknaden själva finansierat sin utrustning, men nu erbjuds möjligheten att hyra dessa på operationell leasing inkl. service. Vi erbjuder allt från kortare uthyrningsavtal på ett år till långsiktiga avtal på upp till 8-10 år, beroende på vad som passar in i kundens affärsmodell", fortsätter Peter Lundsbjerg. ”En av de största fördelarna för kunderna är att de med operationell leasing har full kontroll på sina fasta kostnader på flottan och därmed kan budgetera efter detta".

Renovering av tanktrailers

TIP erbjuder också renovering av tanktrailers. Här bygger TIP framgångsrikt om äldre tanktrailers, där till exempel hela chassit, axlar, bromsok och bromsar renoveras. Detta förlänger trailerns livslängd avsevärt och ger i slutändan en ekonomisk vinst för kunden.

Befintliga tanktrailerkunder

Idag har TIP Nordic ett stabilt beställningsflöde av tanktrailers.Några av de största kunderna inkluderar IAT, Samat, RL-TRANS och GS Bulk. Frågar man Mikael Blomquist, MD på RL-TRANS om anledningen till att välja TIP, är svaret: "Vi har nu varit partner med TIP under en period och uppskattar TIPs lösningar och inte minst det faktum att TIP har ett brett nätverk och därmed finns i samma områden som oss. Det är ett samarbete som vi säkert kommer att utöka ytterligare under de kommande åren”.

2021/02/15

Dela denna nyhetsartikel

TIP Updates

Receive important TIP updates!

Fill in the field below with your email to receive latest information from TIP in the future

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att TIP behandlar min information enligt TIP's sekretesspolicy.

Relaterade nyheter

"FleetRadar™ is updated to provide users with their invoice infor..."

FleetRadar™, TIP’s ‘one-stop’ portal for accessing information on TIP hired or maintained fleet, ...

2022/04/20

"Managing your trailer performance through relevant maintenance sol..."

Irrespective of whether you operate a large or a small fleet of trailers, maintaining the roadworthiness ...

2022/04/07

"Benefit from TIP’s international network"

Whenever, wherever, we've got you!

2022/02/22