Ange ett värde
Tillbaka

Nya ”TIP Insight” håller full koll på trailern

Telematik har länge varit en del av transportbranschen och är avgörande för att hålla reda på trailers och andra tillgångar, inklusive säkerhet och säkerhet för varor. Den ständiga utvecklingen av telematik och övervakning samt ny teknik har bidragit till att skapa större kundförväntningar.

TIPS Insight går därför steget längre med användning av telematik och detta genom att samla in betydande data om prestandan för varje utrustning. Detta naturligtvis för att öka kundernas operativa effektivitet. Med andra ord, TIP Insight gör det möjligt för transport- och logistikföretag att dra fördel av tjänster som inte bara visar enkla telematik som plats etc. utan också visar trailerns ”hälsa”, såsom bromsstatus, däcktryck, temperaturövervakning och mycket mer.

Steget mot ytterligare digitalisering av flottor gör det möjligt för TIP och dess kunder att få bättre insikt i aktiviteten och ”hälsan” för deras tillgångar, vilket innebär ett mer effektivt, säkert och mer öppet ekosystem för transport. För att stödja digital utveckling har TIP skapat en specifik affärsenhet – TIP Insight, som underlättar för kunderna att växla från traditionell telematik till mer avancerad användning av telematik, vilket ger kundsupport under hela processen.

”Att ansluta vår och våra kunders flotta med telematik såväl som onlinetjänster gör det möjligt för oss att implementera en plattform skräddarsydd för de flesta typer av transportutrustning och märken. Plattformen kommer att ge oss och våra kunder nya förbättrade flottdata och analyser som ytterligare kommer att förbättra vårt erbjudande till marknaden ”- Bob Fast, VD för TIP Trailer Services.

Plattformen, “FleetConnected”, ger kunderna en intuitiv och användarvänlig uppsättning med realtidsvisning av sina tillgångar samt ett analysverktyg och hjälper därför generellt till att optimera flotthantering effektivt. Plattformens funktioner sträcker sig från enkla “Track & Trace” med möjlighet till geo-fencing till realtidsrelaterade varningar om allt från bromssystemets prestanda, bakdörröppning, till däcktryck och temperaturen på kylaggregatet. Dessa funktioner, som också innehåller ett anpassningsbart rapporteringsverktyg, hjälper till att säkerställa att enskilda tillgångar fungerar effektivt och säkert.

TIP Insight är utformat för att göra flottorna mer konkurrenskraftiga genom att ge användarna synlighet i realtid, avancerad kunskap och databaserad utvärdering för att fatta smartare beslut om flottparkhantering.

2020/07/02

Dela denna nyhetsartikel

Genom att fylla i detta formulär godkänner jag att TIP behandlar min information enligt TIP's sekretesspolicy.

Relaterade nyheter

"Nya Säljare Till TIP Sverige "

Vi välkomnar två nya säljare till TIP Sverige som redan har rivstartat deras arbete hos oss här i sep...

2021/09/09

"Telematics for greater fleet sustainability"

Using telematics on your trailer fleet can help reduce its carbon footprint and enhance sustainability wh...

2021/08/23

"TIP Delivers 75 Semitrailers To DSV Road Holding A/S"

TIP Trailer services is pleased to announce the delivery of 75 megasemitrailers to DSV Road Holding A/S...

2021/07/09